Navigacija

SIEPA: Program dodele bespovratnih sredstava za izvoznike

Obaveštenja

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) osmu godinu za redom dodeljuje bespovratna finansijska sredstva za finansiranje aktivnosti koje doprinose povećanju izvoza iz Republike Srbije. U cilju jačanja srpske privrede na međunarodnoj sceni, a kroz podršku procesu internacionalizacije i jačanju konkurentnih kapaciteta domaćih privrednih društava i poslovnih udruženja, u 2013. godini Program je podeljen na:

  • podsticaje namenjene pojedinačnim privrednim subjektima:

             - izvoznicima;

             - izvoznicima početnicima;

  • podsticaje namenjene poslovnim udruženjima.

U podsticaje namenjene pojedinačnim privrednim subjektima ubraja se sertifikacija proizvoda i sertifikacija sistema upravljanja kvalitetom sa maksimalnim povraćajem od 1.500.000,00 dinara.

Predstavnici SIEPA-e će organizovati prezentaciju o uslovima i načinu prijavljivanja za „Program podsticanja konkurentnosti i internacionalizacije srpske privrede“, a program prezentacija po gradovima možete preuzeti ovde.

Brošuru o dodeli bespovratnih sredstava za izvoznike možete preuzeti ovde.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Milicu Tomić na 011/3398-644 i milica.tomic@siepa.gov.rs ili Nataliju Terzić na 011/3398-644 i natalija.terzic@siepa.gov.rs.