Navigacija

Proslava jubileja - 15 godina od dodele prvog sertifikata o akreditaciji

Dan akreditacije

Akreditaciono telo Srbije započinje promotivnu kampanju koja će obuhvatiti sve regione u Republici Srbiji i imaće za cilj promociju uloge i značaja akreditacije za privredni razvoj zemlje, ali i za uspostavljanje poverenja na tržištu proizvoda i usluga i zaštite zdravlja i bezbednosti, zaštite potrošača, životne sredine i drugih sfera javnog života.

                                                        

Prvi u nizu biće skup, koji se 29. juna 2015. godine organizuje povodom proslave Dana akreditacije u Republici Srbiji i 15 godina od dodele prvog sertifikata o akreditaciji u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (Udruženje akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti PKS). Budući da je prvi sertifikat o akreditaciji dodeljen 2000. godine Akcionarskom društvu za ispitivanje kvaliteta „Kvalitet“ iz Niša, proslava i okrugli sto na temu „Uloga i značaj akreditacije za privredni razvoj“ će se održati u Nišu u prostorijama RPK Niš.

Tokom uvodnog dela učesnicima će biti predstavljen rad, struktura i položaj ATS-a u Republici Srbiji, Evropi i svetu. Prisutnima će se obratiti obrati i direktor Akcionarskog društva za ispitivanje kvaliteta „Kvalitet“, gospodin Vladimir Vukašinović, koji će objasniti kako je akreditacija omogućila ovom preduzeću da se razvije i zauzme lidersku poziciju na tržištu.

Nakon uvodnih izlaganja će biti održan i Okrugli sto koji je namenjen privrednicima i telima za ocenjivanje usaglašenosti sa teritorije RPK Niš u cilju upoznavanja sa ulogom i značajem akreditacije za privredni razvoj i unapređenje poslovnih potencijala. Učesnici će tokom okruglog stola moći da postave pitanja predstavnicima ATS-a koja bi im bila korisna za njihovo dalje poslovanje na tržištu.

ATS će ovom prilikom dodeliti zahvalnicu Akcionarskom društvu za ispitivanje kvaliteta „Kvalitet“ iz Niša za uspešnu saradnju i doprinos razvoju sistema akreditacije u Republici Srbiji.

Za više informacija posetite i internet prezentaciju Privredne komore Srbije:

http://www.pks.rs

i Regionalne privredne komore Niš:

http://www.rpknis.rs
 

Program skupa

Dan akreditacije u Republici Srbiji

Okrugli sto  „Uloga i značaj akreditacije za privredni razvoj“

29. juni 2015. godine

Regionalna privredna komora (RPK) Niš, Dobrička 2
Velika sala na II spratu

 

10:00–10:25 Prijavljivanje - registracioni pult ispred Velike sale na II spratu

10:30–10:40 Pozdravna reč i otvaranje skupa

        •    dr Dragan Kostić, predsednik RPK Niš
        •    Milica Lukešević, v.d. direktora ATS-a
        •    Ljubiša Dimitrijević, sekretar Udruženja akreditovanih TOU, PKS

10:40–10:55 „Rad, struktura i položaj ATS-a u Republici Srbiji, Evropi i svetu“Jovana Zečević, rukovodilac Odeljenja za akreditaciju kontrolnih i sertifikacionih tela, ATS

10:55–11:10 „Značaj akreditacije za unapređenje poslovnih mogućnosti“Vladimir Vukašinović, direktor Akcionarskog društva za ispitivanje kvaliteta „Kvalitet“

11:10–12:00 Okrugli sto na temu „Uloga i značaj akreditacije za privredni razvoj“

12:00–12:05 Zatvaranje skupa – Milica Lukešević, v.d. direktora, ATS

12:05–12:20 Pres konferencija

Za sve dodatne informacije se možete obratiti Katarini Bogojević (Akreditaciono telo Srbije, telefon: 011/314-8680, e-mail: katarina.bogojevic@ats.rs).