Navigacija

ATS nagrađen Plaketom Mašinskog fakulteta

OpšteObaveštenja

Na svečanoj sednici Saveta Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, povodom Dana fakulteta, ATS-u je dodeljena Plaketa kojom se nagrađuje za dobročinstvo, doprinos razvoju fakulteta i uspešnu saradnju. Direktor ATS-a, mr Dragan Pušara imao je čast i zadovoljstvo da u ime ustanove na čijem je čelu, primi ovu značajnu nagradu.

Mašinski fakultet oduvek pratio potrebe privrede koja je njegovo prirodno okruženje – obrazovno, naučno i poslovno. Saradnja sa privredom i drugim institucijama i danas je jedan od najvažnijih prioriteta Mašinskog fakuleta, kako je istaknuto, između ostalog, na ovoj svečanoj sednici. Povodom obeležavanja Dana fakulteta, zaslužnim pojedincima i kompanijama koji su dobročinstvom, ukazanim poverenjem i saradnjom na projektima u protekloj godini najviše dorpineli razvoju i afirmaciji fakulteta, dodeljena su prigodna priznanja u vidu plaketa i zahvalnica.

Predsednik Saveta Mašinskog fakulteta, prof. dr Dragan Milković otvorio je ovaj skup kome su prisustvovale brojne zvanice i tom prilikom rekao:  „Ove godine smo veoma ponosni, jer obeležavamo dva jubileja – 75 godina samostalnog Mašinskog fakulteta i 150 godina od uvođenja nauke o mašinama u visokoškolsko obrazovanje u oblasti mašinstva u Srbiji. Ovo je prva u nizu sednica Saveta kojima će Mašinski fakultet obeležiti  svoj praznik, simbolično se zahvaliti partnerima i prijateljima fakulteta, predstaviti najbolje studente, uručiti „Zlatne diplome“ inženjerima koji su diplomirali pre 50 godina i sa velikim poštovanjem ispratiti kolege u zasluženu penziju”. 

Goste ove svečanosti pozdravio je i dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović koji je istakao da je saradnja s privredom osnovni moto i obeležje Mašinskog fakulteta od njegovog osnivanja.

Prisutnima se obratila i prof. dr Dragoslava Stojiljković, prodekan za naučnoistraživački rad Mašinskog fakulteta koja je naglasila značaj naučnoistraživačke delatnosti koja je važan segment rada Mašinskog fakulteta. 

Više o ovome možete pročitati OVDE 

Čestitamo Mašinskom fakultetu na dva značajna jubileja: 75 godina od osnivanja i 150 godina od uvođenja predmeta „Mehanika i nauka o mašinama“ na Univerzitetu u Beogradu sa željom da nastavimo i ubuduće ovako uspešnu saradnju u oblasti privrede i akreditacije.