Navigacija

Održana treća sednica Odbora Udruženja akreditovanih TOU

Aktuelnosti

Članovi Odbora Udruženja akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti (TOU), na trećoj sednici Odbora, pridružili su se apelu Privredne komere Srbije (PKS) da sva privredna društva shodno svojim mogućnostima pomognu u poplavljenim područjima.

Odbor je uputio i apel svim akreditovanim TOU da usluge zdravstvenog i higijenskog ispitivanja hrane i vode za poplavljena područja pružaju besplatno ili po nižim cenama.

Jasna Stojanović, v.d. direktora Akreditacionog tela Srbije, istakla je da će se svi angažovati da se u poplavljenim područjima olakša rad ovih tela. Ona je takođe navela važnost kvalitetno uspostavljenog sistema akreditacije i usaglašenosti kontrole kvaliteta, koji je uslov da Srbija postane članica Svetske trgovinske organizacije i Evropske unije.

U radu Odbora Udruženja akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti učestvovala je i mr Vida Živković, direktorka Direkcije za mere i dragocene metale, koja je istakla da su u 21. veku u centru pažnje druge oblasti, pre svega bezbednost vode i hrane i ekologija.

Na sednici Odbora udruženja akreditovanih TOU odlučeno je da se formiraju Grupacija sertifikacionih tela i Grupacija za metrologiju.

Za više informacija posetite http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=12772