Навигација

АТЦГ потписао ЕА МЛА споразум

ОпштеОбавештењаСарадњаМеђународне активности

У току прошле недеље Акредитационо тијело Црне Горе (АТЦГ) организовало je свечаност поводом постизања статуса потписника мултилатералног споразума (ЕА МЛА) у хотелу Хилтон у Подгорици. Представници АТС-а имали су част да присуствују овом изванредном догађају међу бројним званицама из света акредитације и инфраструктуре квалитета.

ЕА МЛА споразум је званично признање да је систем акредитације у Црној Гори еквивалентан системима акредитације које су потписнице овог важног споразума.

“Овај споразум није само формалност. Он представља чврсту везу између наших акредитационих тела и свих акредитационих тела потписника овог споразума и потврђује нашу посвећеност заједничком циљу - унапређењу квалитета и безбедности производа и услуга. Примена стандарда у првом тренутку можда изгледа неважно за наше свакодневне животе али и те како има утицаја на безбедност објеката у којима живимо и радимо, здравствену заштиту коју примамо, квалитет ваздуха који удишемо, производњу хране, текстила, електричних уређаја, дакле на практично све производе, процесе и услуге које добијамо", изјавио је директор АТС-а мр Драган Пушара који се овом приликом обратио свим присутнима  у име директора акредитационих тела региона.

Директорка АТЦГ-а, Анита Крулановић, поручила је да потписивање споразума представља круну досадашњег рада овог тела. “Овај споразум је потврда да смо од самог оснивања, организовано и стрпљиво градили и унапређивали систем акредитације у Црној Гори у складу са најбољом европском и међународном праксом”, казала је директорка овог тела.

Такође су представници АТС-а имали прилику да учествују у дискусији која је одржана у оквиру округлог стола на тему “Акредитација као императив у законској регулативи” где су презентована искуства акредитационих тела.

Честитамо нашим драгим колегама из АТЦГ и директорки Анити Крулановић на овом великом успеху који је уједно и успех целог региона.