Навигација

IAF и ILAC покрећу серију подкаста о храни

ОпштеОбавештења

Међународни форум за акредитацију (IAF) и Међународна организација за акредитацију лабораторија (ILAC) су објавили нову епизоду свог подкаста "Аccreditation Matters" која приказује разговоре са међународним експертима о важним питањима која се тичу међународне инфраструктуре квалитета и начина на који акредитација подржава индустрију, регулаторе, глобалну трговину, потрошаче и тежњу ка одрживости.

‘Улога акредитације у прехрамбеном сектору” је прва епизода мини-серије која ће истражити значај акредитације и акредитованог оцењивања усаглашености у прехрамбеној индустрији. Серијал ће истражити теме попут улоге акредитације у обезбеђивању безбедности хране, подршке одрживости и потврђивања регулаторне усаглашености. 

Акредитација и акредитовано оцењивање усаглашености имају изузетан значај у прехрамбеној индустрији. Оне представљају кључне активности које обезбеђују да производи и услуге у овој индустрији испуњавају стандарде квалитета, безбедности и усаглашености са регулативама. Акредитација и оцењивање усаглашености доприносе повећању поверења потрошача и отварају нове тржишне могућности и повећавају конкурентност компанија у прехрамбеној индустрији.

У овој епизоди, Colin Christmas (EAGLE Certification Group, члан IQNET), субкоординатор IAF радне групе за храну, води разговор са субкоординатором исте групе, Wolfram Hartmann (DAkkS), председавајућим IAF MLA Комитета, Kylie Sheehan (JASANZ), Vani Bhambri Arora (UAF) и са Skip Greenaway (EAGLE Certification Group).

Саговорници истичу важност IAF-a и ILAC-a, врста оцењивања усаглашености у вези са прехрамбеном индустријом, главних стандарда и шема, као и поступка коришћеног за одобравање шема у оквиру IAF MLA Споразума о међусобном признавању.

Ову епизоду можете послушати на Spotify, Аpple Podcast, Google Podcast   или Amazon Music   или погледати на YouTube.

О овоме можете наћи и ОВДЕ