Navigacija

Akreditacija medicinskih laboratorija

Seminari

Direktor Akeditacionog tela Srbije dr Dejan Krnjaić otvorio je danas u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ dvodnevni seminar na temu „Akreditacija medicinskih laboratorija“ u organizaciji Akreditacionog tela Srbije i projekta Evropske unije za unapređenje laboratorijskih usluga u Srbiji, koji sprovodi konsultantska kompanija „Eptisa“.

Seminar se organizuje sa ciljem upoznavanja i obuke zaposlenih i menadžmenta medicinskih ustanova sa značajem akreditacije standarda specifičnog za medicinske laboratorije – ISO 15189. Okupljenima su tom prilikom prvi put prezentovane Smernice za primenu laboratorijskih standarda u javnom zdravstvu, koje će približiti kvalitet rada u našim laboratorijama evropskim.

U uvodnom izlaganju dr Dejan Krnjaić je izrazio zadovoljstvo što će Akreditaciono telo Srbije dati podršku za uvođenje novog standarda specifičnog za medicinske laboratorije – ISO 15189 i što se će uz pomoć znanja i iskustva predavača dr Folkera Špicenbergera ovaj standard biti uveden u što više medicinskih laboratoriji u Srbiji, čime će biti unapređen njihov rad.

„Ovaj standard je nepoznanica kako za nas, tako i za zemlje u okruženju“, istakao je dr Krnjaić i dodao da se zahvaljuje prisutnim kolegama iz akreditacionih tela Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine na učešću u radu seminara.
 


dr Krnjaić otvara seminar „Akreditacija medicinskih laboratorija“

dr Folker Špicenberger

Atmosfera sa seminara