Навигација

Акредитација медицинских лабораторија

Семинари

Директор Акедитационог тела Србије др Дејан Крњаић отворио је данас у Институту за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ дводневни семинар на тему „Акредитација медицинских лабораторија“ у организацији Акредитационог тела Србије и пројекта Европске уније за унапређење лабораторијских услуга у Србији, који спроводи консултантска компанија „Ептиса“.

Семинар се организује са циљем упознавања и обуке запослених и менаџмента медицинских установа са значајем акредитације стандарда специфичног за медицинске лабораторије – ISO 15189. Окупљенима су том приликом први пут презентоване Смернице за примену лабораторијских стандарда у јавном здравству, које ће приближити квалитет рада у нашим лабораторијама европским.

У уводном излагању др Дејан Крњаић је изразио задовољство што ће Акредитационо тело Србије дати подршку за увођење новог стандарда специфичног за медицинске лабораторије – ISO 15189 и што се ће уз помоћ знања и искуства предавача др Фолкера Шпиценбергера овај стандард бити уведен у што више медицинских лабораторији у Србији, чиме ће бити унапређен њихов рад.

„Овај стандард је непознаница како за нас, тако и за земље у окружењу“, истакао је др Крњаић и додао да се захваљује присутним колегама из акредитационих тела Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине на учешћу у раду семинара.
 


др Крњаић отвара семинар „Акредитација медицинских лабораторија“

др Фолкер Шпиценбергер

Атмосфера са семинара