Navigacija

Svečana akademija - 35 godina TOC-a

Aktuelnosti

Na svečanosti povodom proslave 35 godina Tehničko opitnog centra (TOC) u Domu garde "Topčider", u petak 21. marta, direktor Akreditacionog tela Srbije dr Dejan Krnjaić uručio je sertifikat o akreditaciji kontrolnog tela prema standardu SRPS ISO/IEC 17020 i sertifikat za laboratoriju za etaloniranje prema standardu SRPS ISO/IEC 17025 direktoru TOC-a, pukovniku dr Dragoslavu Ugarku.

Svečanosti su pored mnogobrojnih poslovnih partnera, saradnika i pripadnika te ustanove prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general - potpukovnik Zdravko Ponoš.

O razvoju i transformacijama ove ustanove govorio je dr Dragoslav Ugarak u uvodnom delu svečane akademije. On je istakao da TOC ispunjava svoju osnovnu misiju ispitivanja i ocenjivanja kvaliteta sredstava naoružanja i vojne opreme proizvedenih u zemlji i inostranstvu.

"Baveći se kvalitetom sredstava naoružanja i vojne opreme shvatili smo značaj i potrebu uvođenja sistema menadžmenta kvalitetom i prvi smo u vojsci sertifikovali sistem prema zahtevima standarda ISO 9001", naglasio je pukovnik Ugarak.

Dr Dejan Krnjaić je tom prilikom uz čestitke i želje za još uspešnijom saradnjom i boljim rezultatima u radu, istakao da je Tehničko opitni centar prva organizacija u Srbiji koja poseduje sertifikate o akreditaciji za obavljanje poslova sertifikacije proizvoda, poslova ispitivanja, poslova etaloniranja i za obavljanje poslova kontrolisanja.

"Kao organizacija sa najvećim brojem sertifikata i dokazanim i proverenim kvalitetom Tehničko opitni centar nalazi su u samom vrhu sistema kvaliteta i akreditacije u našoj zemlji. Zato mi je danas izuzetno zadovoljstvo da vam na ovoj svečanosti uručim ove sertifikate", čestitao je dr Krnjaić rukovodstvu i zaposlenima u TOC-u.
 


pukovnik dr Dragoslav Ugarak obraća se okupljenima

dr Dejan Krnjaić uručije sertifikate dr Dragoslavu Ugarku

Čestitke uz proslavu jubileja