Навигација

Свечана академија - 35 година ТОЦ-а

Актуелности

На свечаности поводом прославе 35 година Техничко опитног центра (ТОЦ) у Дому гарде "Топчидер", у петак 21. марта, директор Акредитационог тела Србије др Дејан Крњаић уручио је сертификат о акредитацији контролног тела према стандарду SRPS ISO/IEC 17020 и сертификат за лабораторију за еталонирање према стандарду SRPS ISO/IEC 17025 директору ТОЦ-а, пуковнику др Драгославу Угарку.

Свечаности су поред многобројних пословних партнера, сарадника и припадника те установе присуствовали и министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал - потпуковник Здравко Понош.

О развоју и трансформацијама ове установе говорио је др Драгослав Угарак у уводном делу свечане академије. Он је истакао да ТОЦ испуњава своју основну мисију испитивања и оцењивања квалитета средстава наоружања и војне опреме произведених у земљи и иностранству.

"Бавећи се квалитетом средстава наоружања и војне опреме схватили смо значај и потребу увођења система менаџмента квалитетом и први смо у војсци сертификовали систем према захтевима стандарда ISO 9001", нагласио је пуковник Угарак.

Др Дејан Крњаић је том приликом уз честитке и жеље за још успешнијом сарадњом и бољим резултатима у раду, истакао да је Техничко опитни центар прва организација у Србији која поседује сертификате о акредитацији за обављање послова сертификације производа, послова испитивања, послова еталонирања и за обављање послова контролисања.

"Као организација са највећим бројем сертификата и доказаним и провереним квалитетом Техничко опитни центар налази су у самом врху система квалитета и акредитације у нашој земљи. Зато ми је данас изузетно задовољство да вам на овој свечаности уручим ове сертификате", честитао је др Крњаић руководству и запосленима у ТОЦ-у.
 


пуковник др Драгослав Угарак обраћа се окупљенима

др Дејан Крњаић уручије сертификате др Драгославу Угарку

Честитке уз прославу јубилеја