Navigacija

Seminar za akreditovana tela za ocenjivanje usaglašenosti

ObaveštenjaSeminariNajave događaja

Akreditaciono telo Srbije (ATS) organizuje jednodnevni seminar za akreditovane organizacije u Kombank dvorani (Dom sindikata), Trg Nikole Pašića 5a, Beograd, pod nazivom „Akreditacija i ocenjivanje usaglašenosti – mi smo svet!“ u sredu 11. septembra 2019. godine sa početkom u 10 časova.

U prepodnevnom delu predviđena su izlaganja kojim će se predstaviti rezultati rada ATS-a tokom prethodne godine i najaviti planovi ATS-a a naredni period. U cilju promovisanja uspešne regionalne saradnje imaćete priliku da čujete izlaganje g. Alekseja Hersonceva, direktora Nacionalnog akreditacionog tela Rusije, na temu prenošenja iskustava u oblastima ocenjivanja usaglašenosti u kojima je akreditacija obavezna u propisima Ruske Federacije.

Drugi deo seminara predviđen je za predstavnike akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti (TOU), tokom koga će biti predstavljena analiza identifikovanih slabih mesta u sistemima menadžmenta TOU, kao i predavanje na temu efektivnosti internih provera i preispitivanja od strane rukovodstva. Posebno će biti reči i o upravljanju rizicima u postupcima kontrolisanja/sertifikacije. U poslednjem bloku namenjenom svim TOU biće reči o pravilnom izveštavanju, kao i o zahtevima za kompetentnost vezano za upravljanje ljudskim resursima.

Prijavljivanje na pultu u holu Kombank dvorane može se obaviti od 9.30 do 9.55 časova.

Molimo akreditovana TOU da svoje prisustvo najave do petka 6. septembra 2019. godine na sledeću elektronsku adresu: jelica.braunovic@ats.rs.

Osoba za kontakt u ATS-u je: Jelica Braunović, Vlajkovićeva 3, tel.: 011 3130373, 064 8872822.

Izmenjeni program seminara možete preuzeti sa linka: https://www.ats.rs/uploads/attachment/dokument/567/izmena_programa.pdf