Navigacija

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

ObaveštenjaAktuelnosti

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu www.euprava.gov.rs mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Da bi koristili ovu uslugu na Portalu eUprava građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Nakon popunjavanja upitnika dobija se SMS i imejl potvrde. U svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Organizovan je i kontakt centar putem kojeg građani mogu takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice. Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg popunjavate uslugu, nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Kako da popunite upitnik?

  1. Da biste iskazali interesovanje i popunili upitnik kliknite na dugme ”Pokreni uslugu”.
  2. Nakon toga potrebno je da popunite formular i navedete tražene podatke.
  3. Imejl i kontakt telefon je neophodno da ostavite, kako bi ste mogli posle da budete kontaktirani uvezi sa terminom vakcinacije.
  4. Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).
  5. Nakon što uspešno popunite upitnik na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima.
  6. Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a bićete obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Srdačno, ATS