Навигација

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

ОбавештењаАктуелности

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Грађани Србије попуњавањем једноставног упитника на Порталу www.euprava.gov.rs могу исказати интересовање за вакцинисање против Covida-19. То је први корак у организацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

Да би користили ову услугу на Порталу еУправа грађани не морају да буду регистровани корисници. Након попуњавања упитника добија се СМС и имејл потврде. У сваком тренутку је могуће обрисати или изменити исказано интересовање.

Организован је и контакт центар путем којег грађани могу такође да искaжу интересовање за вакцинисање против Covida-19.

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице. Потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице, за којег попуњавате услугу, нема мобилни телефон или имејл, можете навести свој.

Како да попуните упитник?

  1. Да бисте исказали интересовање и попунили упитник кликните на дугме ”Покрени услугу”.
  2. Након тога потребно је да попуните формулар и наведете тражене податке.
  3. Имејл и контакт телефон је неопходно да оставите, како би сте могли после да будете контактирани увези са термином вакцинације.
  4. Можете да одаберете било који тип вакцине за који је Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) потврдила безбедност, ефикасност и квалитет, или можете да одберете жељеног произвођача вакцине (једног или више).
  5. Након што успешно попуните упитник на имејл и путем СМС поруке добићете потврду са детаљима.
  6. Након што искажете интересовање, путем имејла и СМС-а бићете обавештени о термину и месту вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.

Срдачно, АТС