Navigacija

Izabran poster za ovogodišnji Svetski dan akreditacije - #WAD 2023

ObaveštenjaAktuelnostiMeđunarodne aktivnostiDan akreditacije

Međunarodni forum za akreditaciju (IAF) i Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC), objavili su vest o pobedniku konkursa za dizajn postera ovogodišnjeg Svetskog dana akreditacije, na temu: “Podrška budućnosti globalne trgovine” a koji se tradicionalno obeležava 09. juna svake godine.

Vivek Vardhan osvojio je prvo mesto među mnogobrojnim dizajnerima i osvojio nagradu od 1.500 dolara. Ovaj živopisni dizajn inspirisan je sanskritskom frazom: “Vasudhaiva Kutumbakam” koja znači: “Svet je jedna porodica”, ističući važnost akreditacije u promociji kvaliteta širom sveta i omogućavanje trgovine s obzirom da je globalna ekonomija prošla kroz mnoge izazove tokom pandemije COVID-19. Nešto više o gospodinu Vardhan možete pročitati ovde.

 Pobednički poster je dostupan ovde 

Takođe možete ovde pogledati postere drugo plasiranog i treće plasiranog pobednika ovog takmičenja, Zhang Meng i Joshua Egahi-Ojo Alhassan koji su osvojili nagradu od 500 dolara.

Podsećamo da je Svetski dan akreditacije ustanovljen 2007. godine od strane Zajedničke generalne skupštine IAF-a i ILAC-a, a prvi put je obeležen 2008. godine sa temom „Akreditacija: Uspostavljanje poverenja na globalnom tržištu“. Narednih godina, teme su takođe isticale mnoge značajne aspekate akreditacije, kao što je njena sposobnost da pruži poverenje u kvalitet proizvoda i usluga, način na koji ona koristi određenim grupama kao što su regulatori, TOU kao i njena uloga u rešavanju specifičnih pitanja.

Prošle godine, tema ovog Dana bila je: “Akreditacija: Održivost u ekonomskom rastu i životnoj sredini“ koja je imala za cilj da skrene pažnju na to kako akreditacija i ocenjivanje usaglašenosti pružaju globalna rešenja za pitanja od opšteg značaja. ATS je kao i svake godine podržao ovaj Dan i prošle godine ga je proslavio 28. juna zajedno sa  obeležavanjem Dana akreditacije u našoj zemlji.

ATS sa zadovoljstvom podržava i ovoga puta Svetski dan akreditacije i raduje se nastupajućim događajima koji će obeležiti ovaj Dan.

 

Srdačno,

Vaš ATS