Навигација

Изабран постер за овогодишњи Светски дан акредитације - #WAD 2023

ОбавештењаАктуелностиМеђународне активностиДан акредитације

Међународни форум за акредитацију (IAF) и Међународна организација за акредитацију лабораторија (ILAC), објавили су вест о победнику конкурса за дизајн постера овогодишњег Светског дана акредитације, на тему: “Подршка будућности глобалне трговине” а који се традиционално обележава 09. јуна сваке године.

Vivek Vardhan освојио је прво место међу многобројним дизајнерима и освојио награду од 1.500 долара. Овај живописни дизајн инспирисан је санскритском фразом: “Vasudhaiva Kutumbakam” која значи: “Свет је једна породица”, истичући важност акредитације у промоцији квалитета широм света и омогућавање трговине с обзиром да је глобална економија прошла кроз многе изазове током пандемије COVID-19. Нешто више о господину Vardhan можете прочитати овде.

 Победнички постер је доступан овде 

Такође можете овде погледати постере друго пласираног и треће пласираног победника овог такмичења, Zhang Meng и Joshua Egahi-Ojo Alhassan који су освојили награду од 500 долара.

Подсећамо да је Светски дан акредитације установљен 2007. године од стране Заједничке генералне скупштине IAF-а и ILAC-а, а први пут је обележен 2008. године са темом „Акредитација: Успостављање поверења на глобалном тржишту“. Наредних година, теме су такође истицале многе значајне аспекате акредитације, као што је њена способност да пружи поверење у квалитет производа и услуга, начин на који она користи одређеним групама као што су регулатори, ТОУ као и њена улога у решавању специфичних питања.

Прошле године, тема овог Дана била је: “Акредитација: Одрживост у економском расту и животној средини“ која је имала за циљ да скрене пажњу на то како акредитација и оцењивање усаглашености пружају глобална решења за питања од општег значаја. АТС је као и сваке године подржао овај Дан и прошле године га је прославио 28. јуна заједно са  обележавањем Дана акредитације у нашој земљи.

АТС са задовољством подржава и овога пута Светски дан акредитације и радује се наступајућим догађајима који ће обележити овај Дан.

 

Срдачно,

Ваш АТС