Навигација

Наставак активности у оквиру билатералног PTB пројекта

Актуелности

У просторијама АТС-а је, у оквиру билатералног PTB пројекта под називом „Support of the Quality Infrastructure in Serbia“, одржан 06.08.2015. године састанак са Штефаном Валератом (Stefan Wallerath), координатором PTB пројекта, и представницима АТС-а.

Tема састанка била је ревизија Програма активности билатералног PTB пројекта за период од јануара 2014. до децембра 2016. године који ће обухватити следеће активности: организовање семинара и радионица; размена информација и искустава у различитим областима акредитације (уз активно учествовање стално запослених, као и оцењивача и експерата АТС-а); ангажовање страних оцењивача/техничких експерата за потребе оцењивања АТС-а, а нарочито када је у питању проширење области деловања АТС-а, као и примена директива Новог приступа (првенствено следећих директива: Directive on Personal Protective Equipment, Directive on Equipment and Protective Systems Intended for Use in Potentially Explosive Atmospheres, NAWI (Non-automatic Weighing Instruments) Directive, MI (Measuring Instruments) Directive and TPE (Transportable Pressure Equipment) Directive, EMC (Electromagnetic Compatibility) Directive, Noise Directive).


Stefan Wallerath,  координатор PTB пројекта, и представници АТС-а

Исказано је обострано задовољство због досадашње успешне сарадње са експертима, који су до сада учествовали на овом пројекту, а закључено је да ће спровођењем наредних активности и обука, који ће се реализовати у овој фази, овај пројекат наставити да доприноси дaљем унапређењу рада АТС-а и система акредитације у Републици Србији.