Навигација

Објављен видео снимак Европске организације за акредитацију под насловом “Шта представља ЕА?”

Међународне активности

Европска организација за акредитацију (ЕА) је на свом сајту, https://european-accreditation.org/,  21. октобра 2019. године, објавила видео снимак под насловом ,,Шта представља  ЕА?”.

Циљ овог видео снимка, који се може погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=CohgJJ7PUHY, је да се широј јавности, путем једноставне поруке,  приближи акредитација, као и активности ЕА.

Често, појам акредитација може звучати компликовано за разумевање, посебно онима који нису из света акредитације. Такође, може деловати прилично непознато и грађанима који се на сваком кораку сусрећу са активностима које су на неки начин повезане са акредитацијом, а да тога нису свесни.

ЕА чврсто верује да крајњи корисници као што су законодавци, привредници и потрошачи треба да разумеју улогу акредитације и њене предности.

Захваљујући ЕА, акредитације и сертификати су међусобно хармонизовани на европском нивоу  и корисници имају приступ безбеднијим и квалитетнијим производима и услугама, од хране до играчака, од електричних апарата до аутомобила. Видео снимак преноси ову поруку на прави начин.