Навигација

Двадесет четврто издање електронског Билтена АТС-а

ОбавештењаАктуелностиПромоција

Ново издање Билтена АТС-а

Поштовани читаоци, упркос овој тешкој ситуацији која нас је све задесила, трудили смо се да и даље одржимо свој темпо рада и да овим последњим, 24. издањем Билтена АТС-а за ову годину то и покажемо. Писали смо о разним темама из свих области инфраструктуре квалитета на које сте већ навикли и надамо се да ни овога пута нисмо изневерили ваше поверење. 

Тема овог броја је објављивање новог документа: EA-2/20 G: 2020 Консултантске активности и независност тела за оцењивање усаглашености. Документ дефинише приступ ЕА у оцењивању независности тела за оцењивање усаглашености у односу на активности оцењивања усаглашености које спроводе ова ТОУ као именована тела а у вези са консултантским и другим активностима које су изван обима акредитације.

Детаљније о овом документу, можете прочитати у самом Билтену АТС-а као и о транзицији према новом издању стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017 која се приводи крају. Такође се може прочитати и о ревизији документа EA-4/09: Акредитација лабораторија за сензорска испитивања; усвојеним резолуцијама на Генералним скупштинама међународних организација: ЕА, ILAC и IAF; билатералном састанку NAH-а и АТС-а и осталим темама, како из области акредитације, тако и из области стандардизације и метрологије.

Уколико имате неки коментар или предлог у вези са садржајем Билтена, слободно нам можете послати на наш познати мејл: office@ats.rs 

Срдачно, Ваш АТС

Фајлови