Навигација

АТС потписао билатерални споразум о сарадњи са ESYD-ом

ОбавештењаАктуелностиСарадња

У Београду је 20. маја 2022. године у просторијама Акредитационог тела Србије (АТС) одржан билетарални састанак између АТС-а и Акредитационог тела Републике Грчке (ESYD).

Испред АТС-а, господина Константиноса Коурталиса, директора ESYD-а, је угостио  проф. др Ацо Јанићијевић, в.д директор АТС-а, са својим сарадницима.

Приликом билетаралног састанка проф. др Ацо Јанићијевић је упознао господина Константиноса Коурталиса са радом, активностима и будућим плановима АТС-а. Представници акредитационих тела подсетили су се своје успешне сарадње коју су гајили и током претходних година учествујући у раду међународних организација за акредитацију ЕА, IAF и ILAC као и учешћем у међународним пројектима. 

Тема разговора билатералног састанка биле су и међусобне студијске посете представника акредитационих тела, ради упознавања са начином рада у колегијалном акредитационом телу и начином оцењивања везано за различите врсте акредитације.

Кључна тема састанка била је дискусија о предлогу  Споразума о сарадњи између ESYD-a и АТС-а као и потписивање истог. 
Сврха Споразума између два акредитациона тела је да обезбеди међусобну  континуирану сарадњу у разним аспектима процеса акредитације. 

По завршетку радног састанка, директори АТС-a и ESYD-a потписали cу билатерални Споразум о сарадњи и изразили задовољство везано за скорашњу студијску посету представника АТС-а ESYD-у која ће се реализовати у оквиру пројекта IPA 2017 „EU FOR SERBIA - SUPPORT FOR SAFER PRODUCTS“.

                                                            

   проф. др Ацо Јанићијевић, в.д директора АТС-а са господином Константиносом Коурталисом, директором ESYD-a

 

Детаљан текст можете прочитати: ОВДЕ►

С поштовањем,
АТС